Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


FITODRY BODZAVIRÁG 50g

520 Ft
Lázas betegségeknél izzasztó, valamint váladéktermelést serkentő hatású, forrázatát napjában többször, főleg délután fogyasszuk. Használati javaslat: A csészébe helyezett 1 db filteres tasakot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. A forrázatot lefedve hűlni hagyjuk.
A virágzat flavonoidokat (kvercetint, kempferolt), fahéjsav-származékokat, illóolajat és nyálkát tartalmaz. A bogyó gyümölcssavakat, C-vitamint, A-vitamint, flavonoidokat valamint antociánokat (szambucint) tartalmaz. A levél nagy koncentrációban tartalmaz kéksav-glikozidokat mint a szambunigrint.
A virágok forró teája nagyobb mennyiségben fogyasztva izzasztószerként hat, szívesen fogyasztják lázzal kísért meghűléses megbetegedésekben. Cserzőanyagai folytán külsőleg szájvizekben és fürdőkúrákban használják fel. A vitaminokban- és ásványi anyagokban gazdag termésekből készített gyümölcslevet és gyümölcsvelőt (főzve) a népi gyógyászatban meghűlés ellen, reumás- és idegfájdalmak enyhítésére, nyersen pedig hashajtóként alkalmazzák. Homeopátiás készítményei többek között a légutak gyulladásainál használatosak.
Tea: Meghűlés megbetegedések, hurut ellen fogyasszuk a virágból készült teát. Csészénként 2 teáskanálnyi drogot öntsünk le forrásban lévő vízzel, majd 5 perc múlva szűrjük le. Tinktúra: A virágból készített tinktúra láz esetén alkalmazható. Főzet: Fájó, sajgó ízületi panaszokra ajánlott napi 100 ml főzet fogyasztása.
A bodzateát meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. A bogyókból készített savanyú lekvár kiváló hashajtó, vizelethajtó. Használják még vértisztításra, köhögéscsillapításra. A leveléből készült tea pedig reumás bántalmakra nagyszerű gyógyír, de lázcsillapításra is ajánlják.
A középkori német néphit szerint a bodzában lakott a parasztudvar jó szelleme, amely megóvta a családot a tűztől és más bajoktól. Európa néhány országában a palacsintatésztába mártott és forró olajban kirántott bodzavirágzat a különleges csemegék közé tartozik. Ha a virágját borba áztatják, annak muskotályszerű ízt kölcsönöz. A bodza bogyójából bort és pálinkát is készítenek. A bodzából házilag pezsgő is készíthető. A citromból készült limonádé ízesíthető 1-2 darab bodza virágzattal.
  • Lázas betegségeknél izzasztó, valamint váladéktermelést serkentő hatású, forrázatát napjában többször, főleg délután fogyasszuk. Használati javaslat: A csészébe helyezett 1 db filteres tasakot leforrázzuk 1,5 dl vízzel. A forrázatot lefedve hűlni hagyjuk.
    A virágzat flavonoidokat (kvercetint, kempferolt), fahéjsav-származékokat, illóolajat és nyálkát tartalmaz. A bogyó gyümölcssavakat, C-vitamint, A-vitamint, flavonoidokat valamint antociánokat (szambucint) tartalmaz. A levél nagy koncentrációban tartalmaz kéksav-glikozidokat mint a szambunigrint.
    A virágok forró teája nagyobb mennyiségben fogyasztva izzasztószerként hat, szívesen fogyasztják lázzal kísért meghűléses megbetegedésekben. Cserzőanyagai folytán külsőleg szájvizekben és fürdőkúrákban használják fel. A vitaminokban- és ásványi anyagokban gazdag termésekből készített gyümölcslevet és gyümölcsvelőt (főzve) a népi gyógyászatban meghűlés ellen, reumás- és idegfájdalmak enyhítésére, nyersen pedig hashajtóként alkalmazzák. Homeopátiás készítményei többek között a légutak gyulladásainál használatosak.
    Tea: Meghűlés megbetegedések, hurut ellen fogyasszuk a virágból készült teát. Csészénként 2 teáskanálnyi drogot öntsünk le forrásban lévő vízzel, majd 5 perc múlva szűrjük le. Tinktúra: A virágból készített tinktúra láz esetén alkalmazható. Főzet: Fájó, sajgó ízületi panaszokra ajánlott napi 100 ml főzet fogyasztása.
    A bodzateát meghűléses megbetegedések, hurut esetén, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják. A bogyókból készített savanyú lekvár kiváló hashajtó, vizelethajtó. Használják még vértisztításra, köhögéscsillapításra. A leveléből készült tea pedig reumás bántalmakra nagyszerű gyógyír, de lázcsillapításra is ajánlják.
    A középkori német néphit szerint a bodzában lakott a parasztudvar jó szelleme, amely megóvta a családot a tűztől és más bajoktól. Európa néhány országában a palacsintatésztába mártott és forró olajban kirántott bodzavirágzat a különleges csemegék közé tartozik. Ha a virágját borba áztatják, annak muskotályszerű ízt kölcsönöz. A bodza bogyójából bort és pálinkát is készítenek. A bodzából házilag pezsgő is készíthető. A citromból készült limonádé ízesíthető 1-2 darab bodza virágzattal.
  • Raktárkészlet
    VAN
    Cikkszám
    5999550220004
Webáruház készítés